Kettingsystemen

Met een VDL kettingsysteem heeft u de beschikking over een efficiënt en betrouwbaar containerwisselsysteem dat in enkele minuten een container op de wagen kan trekken of afzetten. De chauffeur kan het systeem eenvoudig vanuit de cabine bedienen. De opneemketting met klauw kan zelfstandig een container aankoppelen waardoor de cabine ook niet verlaten hoeft te worden.

In tegenstelling tot een haakarm- en kabelsysteem is een container aan zowel de voor- als achterzijde opneembaar. Dit verhoogt de flexibiliteit. Verder is de opnamehoek minimaal dankzij het lage opnamepunt. Hierdoor voldoet een lichte en compacte constructie met een maximale laadcapaciteit tot gevolg. Bovendien wordt de kans op het verschuiven van geladen materialen beperkt.

Daarnaast biedt een kettingsysteem de mogelijkheid tot het horizontale overzetten van de containers dankzij de duwnok. De kipperfunctie is standaard opgebouwd uit een stabiele schaarconstructie met dubbelwerkende cilinders. De vergrendeling van de container vindt plaats in de kop van de installatie en door middel van een in of uitwendige combilock vergrendeling.

VOORDELEN Kettingsystemen

Voorbeelden Kettingsystemen